Adoptie is een beschermende maatregel voor kinderen, die niet kan worden uitgevoerd zonder adoptieouders.
Ze hebben elkaar nodig.

Macky Hupkes

Adoptie is een beschermende maatregel voor kinderen, die niet kan worden uitgevoerd zonder adoptieouders.
Ze hebben elkaar nodig.

Macky Hupkes

Boek: Wegwijs in adoptie

Wegwijs in adoptie beschrijft in 16 overzichtelijke stappen het proces van het adopteren van een kind in Nederland door middel van interlandelijke adoptie. Wetten en regels – geschreven en ongeschreven – worden uitgelegd en vertaald naar de praktijk van adoptiebemiddeling. Wegwijs in adoptie geeft daarmee antwoord op de vraag hoe het adopteren van een kind in zijn werk gaat. Door de heldere beschrijvingen en het gebruik van veel voorbeelden uit de praktijk, wordt duidelijk hoe intensief de adoptieprocedure is en met welke waarborgen deze wordt omgeven.

Fred Teeven, oud-staatssecretaris, is bijzonder lovend over het boek. Bij het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar noemde hij het “een uitstekend werk”. Teeven: “dit boek past perfect in de professionalisering. Het mag gerust een handleiding genoemd worden voor aankomende adoptieouders, maar ook voor opa’s, oma’s, tantes, ooms, vrienden en voor iedereen die betrokken is bij de komst van een kind uit een ander land. Ook professionals kunnen te rade gaan in dit boek”.

De invalshoek van Wegwijs in adoptie is verfrissend positief. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat adoptie de beste interventie is voor een kind dat niet bij de eigen ouders kan opgroeien. Het boek volgt dit standpunt.

Het voorwoord voor Wegwijs in adoptie werd geschreven door professor dr. Femmie Juffer, Hoogleraar Adoptie bij het Centrum voor Gezinsstudies van de Universiteit Leiden. Juffer: “Dit boek geeft een actueel beeld over de adoptieprocedure en wat er allemaal komt kijken bij het adopteren van een kind uit het buitenland. Het staat boordevol relevante informatie over bijvoorbeeld adoptiekinderen met special needs. Door de vele aansprekende voorbeelden is het bovendien prettig leesbaar.”

Wegwijs in adoptie

Wegwijs in adoptie

SH publishing

disclaimer - webdesign: AzimDezign - beheer: Zin In Webdesign